Zářijový měsíčník SFK Kozel

Zářijové měsíce nám přinesly první florbalové bitvy nové sezóny. Všechny naše týmy, kromě starších žáků, kteří svůj turnaj odehrají tento víkend, již naskočily do svých ligových soutěží. Byly to zápasy plné emocí, napětí a touhy ukázat, že máme co nabídnout. Pojďme si společně zrekapitulovat, jak se nám vedlo na začátku sezóny.

Mužské áčko vyrazilo do boje jako první a bohužel vstup do sezóny nevyšel podle očekávání. Z turnaje ve Starém Městě jsme odvezli jen 1 bod. V prvním zápase nás nováček Gepradi Brno doslova přejel výsledkem 0:6. Fyzicky připravenější, sehranější a florbalově vyspělejší tým nás nechal přemýšlet, zda jsme v této lize správně. Ale ve druhém zápase jsme ukázali, že do ligy patříme, přestože jsme se nekoncentrovaností v závěru a několika neproměněnými šancemi připravili o vítězství. Rezerva Otrokovic srovnala pouhých 20 vteřin před koncem a následně rozhodla nájezdy ve svůj prospěch.

Část hráčů z áčka si spravila chuť hned v neděli, kdy junioři vyrazili 22. září do Blanska. Brněnské Bulldogs porazili 5:4, přičemž motivací jim byl jistě i souboj s bývalým spoluhráčem Kolmanem. Zápas s Gepardy ale prohráli 3:6, čímž se z víkendového minisouboje Kozel – Gepardi radují soupeři s bilancí 2:0.

Nejmladší Kozlíci se představili na stejné hale jako muži. Naši nejmenší si vedli skvěle, když oba týmy vyhrály dva ze tří zápasů. Zvlášť bychom chtěli vyzdvihnout tým Kozel Black, který je plný nových tváří, pro něž to byly první zápasy.

O 6 dní později se mladší žáci vydali do Bystřice pod Hostýnem, kde si vedli skvěle. Po výhře nad Holešovem 6:3 a těsných prohrách s favority Otrokovice a domácím Včelínem (2:3 a 4:6) jsou plní motivace do dalších turnajů.

Dorostenci vyrazili do Blanska ve stejný den a odehráli dva velmi vyrovnané zápasy. Blansko je potrápilo s efektivitou v koncovce, což vedlo k těsné prohře 3:4. S Boskovicemi jsme pak zažili hororové dvě minuty před koncem druhé třetiny a katastrofální vstup do třetí. Zápas skončil výsledkem 6:7 po nájezdech jsme brali 1 bod.

Zářijový florbalový maraton uzavřeli Muži B a C. V derby se zkušenější Béčko ujalo vítězství 3:2, hlavně díky skvělému výkonu kapitána Dvorského. Ve druhém zápase předvedlo divokou přestřelku 6:6 s Uherským Brodem, kde zářili Nohýl a Matoušek. C-tým podlehl Hluku 3:8, přičemž se alespoň bratrská dvojice Binků postarala o dva naše góly.

V říjnu se těšíme na další zápasy, tentokrát na domácí půdě v Morkovicích, kde postupně nastoupí starší žáci, junioři i áčko. Všichni jsou motivováni zlepšit své výkony a těší se na podporu domácího publika.

 

Publikováno v sekci Vše

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *